/

 

 

17-01-2018

De Groene Revolutie bespaart ons groene biljetten?

Er wordt momenteel veel geïnvesteerd in nieuwbouw. Door het Energieakkoord van onze regering is het voor projectontwikkelaars zeer interessant geworden om groene woningen te bouwen. Er wordt gestreefd naar 16% duurzame energie in 2023 en volledig duurzame energie in 2050. Daarnaast is de vraag naar nieuwbouw in het algemeen gestegen. Het beperkte aanbod houdt de grote vraag naar woonruimte niet bij. Wat houden deze ontwikkelingen in voor uw hypotheek?

Dat de energiekosten lager zijn bij groene woningen weten we allemaal, maar wat is nu het voordeel van groene woningen met betrekking tot uw hypotheek? Banken spelen in op de woningmarktontwikkelingen. Dat zien we ook bij de groene woningen. Enkele banken bieden een vorm van 'groene hypotheken' aan. 

Groene hypotheken
De Rabobank heeft een concept waarbij u op basis van een EPC van uw woonhuis tot 0,26 op €100.000 een voordeel van 0,5% kan realiseren op uw hypotheek bij een renteperiode van 10 jaar. Bij een EPC van minder dan 0 is dit op maximaal €150.000. Ook de ABN Amro speelt in op de groene revolutie. Bij een EPC tot 0,4 geven zij 0,2% korting op de gehele hypotheek voor de duur van uw rentevaste periode. De Triodos Bank geeft korting op basis van het energielabel van uw woonhuis. Dit kan uw hypotheek tot 0,6% voordeliger maken. Tevens geven zij nog een extra tijdelijke korting op basis van de EPC van uw woning. Banken spelen niet alleen in op de rentepercentages, maar bieden ook de mogelijkheid om meer te lenen mits dit wordt besteed aan groene voorzieningen. 

Uw mogelijkheden
Kortom, een groene woning hoeft niet alleen voordelig te zijn met betrekking tot de energiekosten. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Neem contact met ons op.