/

 

 

Hypotheek voor verhuur

19/03/2018
Hypotheek voor woningverhuur particulier

De spaarrekening is momenteel niet de meest geschikte manier om het meeste uit uw vermogen te halen. Desondanks zijn er verschillende manieren om toch een behoorlijk rendement te genereren. Een voorbeeld hiervan is investeren in een of verschillende woningen voor verhuur. Tot nu toe was dit lastig te realiseren, omdat particulieren niet (zomaar) een tweede hypotheek kunnen afsluiten. 

Woonfonds komt met de Woningverhuur Hypotheek. De hypotheek maakt het voor particulieren toegankelijk om woningen te kopen voor verhuur. Het feit dat de hypotheek gericht is op de particulier maakt deze zo uniek. Het ziet op een nieuwe mogelijkheid om te investeren in vastgoed, of om iemand te helpen bij het financieren van een woning. De hypotheek wordt overal in Nederland aangeboden en is tevens beschikbaar voor nieuwbouw en een bouwdepot.

De voorwaarden

Bij de Woningverhuur Hypotheek mag er tot 70% van de marktwaarde in verhuurde staat worden gefinancierd. De helft van de marktwaarde in verhuurde staat is aflossingsvrij. Het surplus moet in 30 jaar worden afgelost. Daarnaast mogen er tot drie woningen naast de eigen woning worden gefinancierd met de hypotheek. Echter, er is een maximale (totale) financiering van 750.000 euro. 

Nog niet overal beschikbaar

Woonfonds realiseert zich dat dit proces met een zorgvuldig beleid moet worden aangeboden, omdat het kopen van een huis voor verhuur ingewikkelder is dan de alledaagse (eerste) woninghypotheek. Ze hebben er daarom voor gekozen om met een geselecteerde selectie adviseurs en serviceproviders te werken, om een efficiënte en persoonlijke procedure te creëren. 

Ratium is een van de geselecteerde adviseurs. Voor vragen of advies kunt u contact met ons opnemen.